Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Vietnamesiske variationer i Århus | livsstil.guide.dk

Vietnamesiske variationer i Århus

Køkkenets præstationer ligger på et højt niveau. Ikke strikt originalt vietnamesisk, men en nyfortolkning af det vietnamesiske køkken i retning af den europæiske smag.

Man kan ikke sige, at restaurant KJ Minh ligefrem skilter med et højt ambitionsniveau, et storartet køkken og en smagfuldt indrettet lille restaurant. I hvert fald ikke ud til gaden. Faktisk er udhængsskabet udstyret med et enkelt, bedaget A4-ark, som oven i købet er skjoldet, som om der er trængt regnvand ind bag glasset for nogen tid siden, og ingen har fundet det ulejligheden værd at skifte det ud.

Men somme tider bedrager skinnet, og det gør det i hvert fald i dette tilfælde.

Inde bag døren åbenbarer der sig nemlig en lille, særdeles smagfuldt indrettet vietnamesisk restaurant, hvor man ud fra et lille, overskueligt spisekort kan vælge mellem 13 mere eller mindre vietnamesiske retter - fire forretter, seks hovedretter og tre desserter.

Ingen vietnamesere

Mere eller mindre, fordi kortet ikke er så vietnamesisk, at det gør noget. En talemåde lader vide, at man skal se på gæsterne på østasiatiske restauranter, hvis man er ude efter den originale vare.

Hvis - i dette tilfælde - byens mange vietnamesere - søger dertil, tyder det på, at det er den originale vare, der leveres.

På restaurant KJ Minh var der denne aften ikke én eneste vietnameser - ikke engang tjeneren, som ene mand måtte betjene hele restauranten. Der er ganske vist kun 28 pladser, og godt og vel de 20 var besat, men han havde alligevel rigeligt at se til.

Spisekortet er tydeligvis tilpasset den vesteuropæiske smag, men det behøver det slet ikke at blive ringere af. Man kunne kalde det vietnamesisk-dansk fusionskøkken.

Værd at vente på

Alle retterne bliver lavet fra bunden, og det tager den tid, det må tage. Da JP Århus i marts 2008 anmeldte KJ Minh - små tre måneder efter åbningen - hæftede anmelderen sig ved, at der var en del ventetid, fordi køkkenet havde svært ved at følge med efterspørgslen. Til gengæld, meddelte anmelderen, var retterne værd at vente på.

Sådan er det stadig. Man kunne, hvis man var i det vrisne hjørne, anføre, at køkkenet måske er underbemandet, men der er maksimalt plads til 28 gæster, og økonomien skal jo også hænge sammen.

Til gengæld gås der absolut ikke på kompromis med kvaliteten. Det må tage den tid, det tager, og der er ingen præfabrikerede samlebåndsløsninger, som lige kan bankes sammen i en fart.

Sådan er betingelserne, når man besøger KJ Minh, og det er her fremhævet som et kvalitetstegn. Maden er værd at vente på.

Ud over a la carte-retterne bød kortet på en tre retters menu til 309 kr.: rispapirruller med oksekød og urter, en hovedret med laks, torsk, jomfruhummer og rejer og pandekage med vaniljeis til dessert.

Den valgte anmelderen, men fik besked om, at menuen denne aften ikke var til rådighed. En af hovedingredienserne til hovedretten havde ikke kunnet skaffes, og derfor var hele menuen suspenderet.


Fint nok, kvalitet over alt, men det burde have været oplyst allerede ved udleveringen af spisekortet.

I stedet valgte anmelderen som forret rispapirruller med rejer, urter og grønsager (60 kr.), og til hovedret en kombination af flere små retter (189 kr.).

Begge serveringer var helt perfekte. Rispapirrullerne var tydeligt frisklavet, og grønsagerne indeni var friskskårne, duftende og lækre.

Fusionskøkken

Hovedretten bestod af sushi-ruller, flere rejer i rispapir, muslinger, en stegt tamarinde, et par små forårsruller, en anretning af råmarinerede grønsager, kyllingebryst og store rejer (som ledsageren havde valgt som forret), sepiablæksprutte ris og en dobbelt lammekotelet.

Sidstnævnte var lige som den skulle være, men var tillige med til at understrege det tillempede dansk/vietnamesiske.

Lammekød indgår ikke i det traditionelle vietnamesiske køkken.

Som hovedret valgte ledsageren en pandekage med svinemørbrad, store rejer og masser af grønsager. Pandekagen var sprød, gylden og foldet sammen om fyldet. Det hele krydret med østerssovs.

Pligtdesserter

Desserter indgår ikke i det traditionelle vietnamesiske køkken, og de tre desserter, som kortet tilbyder, er der tydeligvis også kun for skams skyld.

Anmelderen bestilte en pandekage med vaniljeis og bær (65 kr.), og ledsageren en stegt ananasskive med vaniljeis (65 kr.) Det var to ret uengagerede serveringer af jævn kvalitet og tydeligvis noget, som køkkenet laver, når nu disse europæere så gerne vil have det.

Vinen, som vi bestilte til desserten, var heller ikke nogen stor oplevelse. Fra kortet bestilte vi en mousserende Moscato d'Asti Centive, som er en rigtigt levende italiensk spumante. Men boblerne holder ikke i flere dage, og i den halvtomme flaske som tjeneren fandt frem, var der ikke en eneste boble tilbage. Den vin havde været død i flere dage - og så til 59 kr. for omkring fem cl.

Til gengæld havde vi nydt den Zinfandel M -c Manis, som vi havde bestilt til forretterne og hovedretterne. Det var et fint køb for 249 kr. Vinkortet kommer i øvrigt geografisk langt omkring og holder sig på et fornuftigt prisniveau under de 300 kr.

I alt kom vi af med 940 kr.

Kompromisløst køkken

I bedømmelsen ligger vi på niveauet mellem tre og fire stjerner. Der var en del ventetid, men det havde sin naturlige forklaring.

At man suspenderer menuen på grund af leveringsvanskeligheder er i orden, men det bør oplyses fra begyndelsen.

Det lidt ulækre papir i udhængsskabet må de se at få skiftet ud. Måske er det allerede sket.

Hvad der til gengæld trækker opad, er køkkenets kompromisløshed, og netop denne kvalitetens sejr over fristende kompromiser gør, at vi lander på de fire.

KJ Minh

  • Ny Banegårdsgade 53
  • 8000 Århus C
  • Tlf. 8619 0129

Åben:

  • Mandag-lørdag 17-22

Anmeldelse: En blandet græsk fornøjelse

17-01-2012: Der er en hyggelig og afslappet stemning på restaurant Athena. Måske en anelse for afslappet. Læs artikel

Anmeldelse: Restaurant Lajmi – et strejf af luksus

20-12-2011: Restaurant Victoria i Aarhus er blevet til restaurant Lajmi. Men andet end navnet er ændret. Læs artikel

Anmeldelse: Gedigen kvalitet på restaurant 8000

06-12-2011: Ejendommen har lagt lokaler til restauranter som ”Tapas og Vino”, ”Chi-Chi” og nu: 8000. Læs artikel

Anmeldelse: Enkel madlykke på Nørrebro

28-11-2011: Manfreds og Vin er det nyeste kulinariske åndehul i den genopstandne Jægersborggade på Nørrebro i København. Og her serveres noget af Københavns billigste og mest velsmagende hverdagsmad. Læs artikel

Anmeldelse: Ingen græsk krise hos Zeus

08-11-2011: Panagiotis Sioucis Ikonomidis driver på 11. år restaurant i Aarhus, og her er god stemning. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...