Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
Gør det selv (0)
Håndværker (0)
  Hus og have
Bad (2)
Køkken (2)
Bryggers (0)
Have (0)
Kontor (0)
Kælder (0)
Soveværelse (0)
  Tips
Energi
Love og regler (0)
Sikkerhed (0)
Tips & råd (0)
  Indeklima
Biovarme (0)
Brændeovn (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
  Nyd og oplev
Dekoration (0)
Klassiker (0)
»Vi skal ikke købe dyre designerlamper for at få et godt lys i vores hjem. Det er pærerne, vi sætter i lamperne, der er altafgørende for det gode lys,« siger belysningsekspert Lone Lings.
I det gamle sommerhusområde Solrød Strand syd på Sjælland er fritidshusene næsten helt afløst af parcelhuse. Så da Morten Jul fandt en grund i byen med et sommerhus til nedrivning, slog han til og byggede sit drømmehus i moderne arkitektur integreret med klit, strand og hav.
Der er solceller og solfangere på taget og jordvarme i haven i familien Christiansens sommerhus i Nordsjælland. Husets energiregnskab går næsten i nul, fordi solcellerne giver nok strøm til jordvarmepumpen.
Arkitekterne Rasmus Iversen og Viviana Vidal Iversen skabte deres bæredygtige hjem på en noget besværlig hjørnegrund. Løsningen var at støbe en del af huset under jorden.
Godt design er ikke bare smukt at se på, men også smukt i funktionen. Det er tanken bag det nye Sense-armatur fra Alessi og Oras, som designeren bag kalder en trojansk hest fyldt med ubevidste bæredygtige handlinger.
Blandt vidt forskellige gamle huse med udsigt til Øresund byggede familien Holmgaard-Jørgensen et moderne hus i stram fiskerhusstil på en stor, skrånende grund. Med vinduespartier til alle sider giver lyset energi året rundt, så familien kun føler sig ”pakket ind”, når det er mørkt.
Ny magi opstod, da arkitekten Anders Barslund overtog arkitekten Olaf Hansens hus fra 1950. Huset med de mange fine, modernistiske aftryk var den helt rigtige legeplads til nye eksperimenter med farver og rum.
Selv om de bor midt i storbyen Hamborg, har de naturen helt tæt på. For familien Korff er omgivet af fyrretræ, egetræ og lærketræ i deres bolig. Men det er ikke hvilket som helst træ. Woodcube-bygningen, de bor i, er nemlig lavet af det bæredygtige månetræ. Noget, der også går igen i deres indretning.
En arkitekt tegnede skitserne, et typehusfirma leverede råhuset, og så gik Christian Tast og Marie Lind ellers selv i gang med resten. De har fået et unikt hus lige efter deres hjerte, men også efter pengepungen. Jordvarme, solceller og energiruder sørger nemlig for, at huset kan varmes op for nul ...
Ved et tilfælde fandt Harald Husted Sørensen og familien en kuperet grund i Strib med udsigt over Lillebælt. Hertil tegnede og byggede han drømmeboligen, der endte som en fusion mellem beton, jern, mosaikker og flere bejdsede træsorter.
Vi anbefaler
Loading...