Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
Gør det selv (0)
Håndværker (0)
  Hus og have
Have (2)
Bad (0)
Bryggers (0)
Kontor (0)
Kælder (0)
Køkken (0)
Soveværelse (0)
  Tips
Love og regler
Sikkerhed
  Indeklima
Biovarme (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
Isolering (0)
  Nyd og oplev
Atmosfære (0)
Brugervenlig (0)
Dekoration (0)
Klassiker (0)
Det er ikke nemt, at finde hoved og hale i forsikringsjunglen, når du skal købe hus. Her guider Jyllands-Posten dig til, hvad du skal være opmærksom på.
Selvom knap hvert fjerde danske hjem har brændeovn, kender hele 23 pct. af brændeovnsindehaverne ikke reglerne for fyring i brændeovn. Læs her, hvad du må og ikke må fyre med.
Det kan få konsekvenser, hvis du opfører et stort legehustårn i haven. Læs her hvorfor, og få styr på reglerne.
SikkerhedsBranchen vil have indført nye krav i bygningsreglementet, så det skal tage mindst tre minutter at bryde ind i et hjem. Lige nu er danske hjem pivåbne for indbrud.
Selvom du måske forventer det, er der flere ting en standard-husforsikring ikke dækker. Læs, hvilke 10 ting der ikke er med.
Svajer naboens træ faretruende tæt på dit tag, når det blæser? Og mener du, at naboen bør fælde det af sikkerhedsmæssige hensyn? Se her, om du har ret til at bede naboen fælde sit træ.
Når du skal købe hus, er det ikke nok kun at se på selve boligen. Grunden, som huset ligger på, er også værd at gå efter i sømmene. Bjørn Bo Klahn, bygningskonstruktør og rådgiver hos Bolius, giver gode råd.
Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater, kaster lys over tinglysningen.
Gasarten radon er hvert år medskyldig i 300 tilfælde af lungekræft. Det er bygherrens ansvar, at et nybygget hus lever op til lovkravene på området, men det er ejerens ansvar, når kommunen i sidste ende skal godkende byggeriet.
Selv om du er hjemme, skal du huske at låse døren. For hvis en tyv sniger sig ind ad din ulåste dør, mens du er et smut i haven, er der ofte ingen erstatning fra forsikringen. Så er det nemlig ikke indbrud, men simpelt tyveri, har Ankenævnet for Forsikring fastslået i en principiel kendelse.
Vi anbefaler
Loading...