Find mere om:
Når børnetegninger bliver til kunst | livsstil.guide.dk

Når børnetegninger bliver til kunst

Et nyt galleri i Aalborg har specialiseret sig i glad og farverig kunst baseret på børnetegninger.

Da Kasper Randorff flyttede for sig selv for nogle år siden, stod han pludselig i et meget tomt hus med meget bare vægge. Og da han samtidig savnede sine børn, så besluttede han sig for at hænge nogle af børnenes tegninger op på væggen.

En lille børnetegning fylder imidlertid ikke meget på en stor bar væg, men som grafisk designer fik han den idé, at han kunne skabe store billeder ud fra tegningerne.

Og pludselig sad han og legede med børnenes tegninger. Satte dem op ved siden af hinanden, farvelagde dem på tegneskærmen med den digitale pensel og fik et billede ud af det, som kunne forstørres op i 100 x 140 cm. Det var i 2005.

»Alle vennerne var vilde med kunstværket, som var baseret på børnenes tegninger. Og børnene var stolte af, at jeg havde hængt deres billeder op på væggen,« fortæller han. Ideen til børnekunst.dk var født. I dag er det et år siden, han åbnede galleriet sammen med sin kæreste og samlever Mette Dyrvig Jørgensen, og han har ”malet” over 100 billeder baseret på børnetegninger. I et år har forældre og bedsteforældre kunnet komme forbi galleriet i Aalborg med deres børns og børnebørns tegninger og få lavet et unikt kunstværk til væggen. Nu bliver det også muligt for alle andre, da parret netop har lanceret en hjemmeside, hvor man kan bestille et kunstværk.

Kunst ved fælles hjælp
Kasper Randorff og Mette Dyrvig Jørgensen arbejder med børnekunstbillederne ved siden af arbejdet i tegnestuen Randorff, og Kasper finder det nærmest afslappende, når han kan kaste sig over en børnetegning.

»Nogle strikker, når de skal slappe af, jeg sidder og hygger mig med tegningerne,« siger han.

Når forældrene kommer med en tegning eller nogle gange med en hel mappe med tegninger, så bestemmer de selv størrelse og format, ligesom de bliver spurgt, om de har specielle farveønsker. Måske skal billedet hænge over en sofa i en bestemt farve, eller måske er der et gulvtæppe, som det skal passe til. Og der bliver kun lavet det ene eksemplar, så man kan være sikker på, at det er et unikt billede.

Ofte får Kasper Randorff flere forskellige tegninger at vælge imellem. Nogle forældre kommer med mapper fulde af børnetegninger. Så sætter han sig og kigger det hele igennem for at finde lige netop den eller de tegninger, der kan danne udgangspunkt for et billede. Måske har barnet tegnet de første 50 huse, og så finder Kasper 10, han kan bruge på samme tegning. Nogle forældre vil også gerne have flere børns tegninger med på samme billede. Nogle vil måske indvende, at de farvestrålende malerier, som fremkommer efter at Kasper Randorff har arbejdet ned børnetegningerne i computerens tegneprogram, ikke længere er børnenes tegninger, men lige så meget Kaspers maleri. Hertil svarer han:

»Jeg ville aldrig kunne lave malerierne uden børnenes tegninger, og de ville aldrig kunne lave dem uden min hjælp.«

Selv om Kasper Randorff tager sig store friheder, så er der visse ting, han ikke kunne drømme om.

»Jeg ændrer aldrig ved børnenes streger, for magien i børnetegninger ligger i deres ærlighed. Den stemning, de udstråler, og den historie, der ligger i dem,« siger han.

Om børnekunst.dk

?Billederne kan bestilles i størrelser fra 30 x 30 cm til 120 x 250 cm.

?Priserne ligger mellem 1.800 og 7.400 kr. for et billede på kanvas, lidt billigere på papir.

?Børnekunst.dk har også lavet et firmakoncept, hvor virksomheder kan bestille en pakke med billeder til hele virksomheden. I øjeblikket arbejder de med et firma, som gerne vil have medarbejderne til at komme med deres børns tegninger, så der kommer personlig kunst på væggen. Kasper Randorff tager ud og besøger kunden og giver et forslag til, hvordan man kan udsmykke lokalerne.

?Galleri Børnekunst.dk ligger Prinsensgade 46, 9000 Aalborg.

?Yderligere information på boernekunst.dk eller tlf. 2628 9389.

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...