Find mere om:
Sådan udryddes padderokker | livsstil.guide.dk

Sådan udryddes padderokker

Jeg vil gerne have lov til at kommentere diverse spørgsmål og svar om udryddelse af padderokker.

Jeg har gennem mange år været ansat i grovvarebranchen med vægten lagt på planteavl og dermed plantebeskyttelse og brug af kemiske midler i landbruget. Derfor kan jeg tilføje, at den genstridige ukrudtsplante agerpadderokke ikke lader sig bekæmpe med Round Up . Og hvis den gjorde, som også nævnt i svaret, ville alt andet grønt, der rammes af Round Up, også gå ud.

Det, der skal til, er M-acetat 750 - også benævnt MCPA-750, som er et hormonmiddel. I landbruget må det anvendes mod problemukrudt som for eksempel tidsler og bynke - altså rodukrudt, hvor dette optræder pletvis, og kun der!

Aktivstoffet MCPA indgår for eksempel i visse plænerens-typer (Toxan), som kan købes i fri handel. Det kan være i plantecentre, byggemarkeder og hos frøhandlere. Disse midler må anvendes på lovlig vis, eksempelvis i plæner, og slår dermed også padderokker ned.

Tak for et godt søndagstillæg med "Til husbehov"

Med venlig hilsen

Jens Peter Ravn,

Bjerringbro

  • Det er skam os, der takker. Her for et godt og velunderbygget svar på spørgsmålet om udryddelse af padderokker. Mange andre har ulejliget sig med at skrive om MCPA som midlet. Round Up er hermed helt ude af billedet som padderokkedræber.

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...