Byg og bolig - nyheder, tips og råd

  Byggeri
Håndværker (0)
Renovering (0)
  Hus og have
Bad (0)
Bryggers (0)
Have (0)
Kontor (0)
Kælder (0)
Køkken (0)
Soveværelse (0)
  Tips
Tips & råd
Energi (7)
Love og regler (0)
Sikkerhed (0)
  Indeklima
Brændeovn
Biovarme (0)
Cirkulationsp... (0)
Elvarme (0)
Fjernvarme (0)
Isolering (0)
Jordvarme (0)
  Nyd og oplev
Atmosfære (0)
Brugervenlig (0)
Dekoration (0)
Klassiker (0)
Der er omkring 750.000 brændeovne i Danmark. Men det er langt fra alle brændeovnsejere, der ved, hvordan brændeovnen bruges rigtigt.
Med en ny brændeovn med automatisk styring af forbrændingen bruger du 40 pct. mindre brænde. Læs, hvor hurtigt en ny brændeovn betaler sig selv hjem.
Brændeovnen har været udskældt de seneste år som miljøsynder, men det har ikke gjort den mindre populær hos danskerne. Og især i vores sommerhuse er vi glade for hyggesprederen. Over hver anden dansker har nemlig en brændeovn i sommerhuset.
Vi indånder i gennemsnit 10 kilo indeluft hver dag, men de mange mundfulde luft kan hurtigt få en bitter eftersmag, hvis indeklimaet er dårligt. Læs med og find ud af, hvad man selv kan gøre for at få et godt indeklima.
Lyden af en knitrende brændeovn kan være romantisk og hyggelig. Knap så hyggelig er brændeovnen for indeklimaet, men der er gode råd at hente for brændeovnsejere, der vil have et godt indeklima.
Vidste du, at du skal tænde op i toppen af din brændeopstilling og ikke i bunden?
Adskillige undersøgelser har vist, at røgen fra brændeovne volder både sundhedsmæssige og miljømæssige problemer. Det er dog ikke brændeovnene, der er problemet, men snarere brugerne. Det mener lektor fra Aalborg Universitet Lasse Rosendahl.
Skal du tænde for varmeanlægget, når det begynder at blive koldt, og hvad gør du, hvis du har gulvvarme? Få gode råd om, hvad du gør med varmen lige før, det kolde vejr for alvor sætter ind.
Brændeovnen er populær, men alt for mange er uøkonomiske og generer med luftforurening.
Vi anbefaler
Loading...