Find mere om:
Et forfatterhjem | livsstil.guide.dk

Et forfatterhjem

Kirsten Hammann må være kreativ for at finde plads til alt i sin lille lejlighed.

Hvad er aktuelt for dig lige nu? Min seneste roman "En dråbe i havet," som jeg for nylig modtog Danske Banks Litteraturpris for, og som er nomineret til DR Romanprisen 2008. Ellers er december en rodet måned med masser af julearrangementer, når man har børn. Først efter nytår bliver der ro til, at jeg kan begynde at skrive på min næste bog.

Hvad faldt du for ved din bolig? Det var den mindst dårlige lejlighed, jeg fik tilbudt, da jeg skulle genhuses i 1993. Jeg boede før på Vesterbro i et hus, der var kondemneret. Da det skulle rives ned, sagde jeg ja til denne her lejlighed på 65 kvadratmeter - uden varme og kun med koldt vand. For seks år siden blev vi byfornyet, så nu har jeg både varme og varmt vand, men pladsen er stadig meget trang.

Hvilket rum holder du mest af? Køkkenet, hvorfra jeg har en skøn udsigt til en af Københavns største baggårde med masser af både træer og græs. Da vi blev byfornyet, skulle vi have toiletter ind i lejligheden og for at få plads til det, fik vi bygget en glaskarnap på vores køkken. Det er lejlighedens lyseste rum, og det er også her, jeg sidder og skriver.

Pynter du op til jul? Ja, det har jeg altid gjort - også før jeg fik barn. Jeg kommer fra et rigtigt julehjem, så hvert år omkring den 1. december går vi i gang.

Hvad behøver ethvert hjem? En magelig sofa til at ligge i. Sofaer er ikke til at sidde op i, man skal ligge ned i dem.

Hvad inspirerer dig, når du indretter dit hjem? Jeg har så lidt plads og så få penge, så det må ikke være dyrt og fylde for meget. Jeg holder meget af Ikea, hvor jeg til lave priser kan få noget, der er stilrent og pænt. Mit hjem er nok lidt huleagtigt, fordi pladsen er trang.

Hvad vil du aldrig bringe ind i dit hjem? Duftlys - jeg hader dem. En kaffemaskine - den fylder for meget, og jeg vil have helt frisk kaffe. En fugl - dem kan jeg ikke lide. En kat - har prøvet at have en. Den raserede hjemmet i løbet af tre måneder.

Hvad er det næste, du ønsker dig til dit hjem? Der er ikke plads til mere. Men jeg ville faktisk gerne have lavet døråbningen mellem stuen og køkkenet større, så hele rummet kommer til at virke større. Der skulle så sættes en skydedør i, hvis jeg fik brug for at lukke af.

Hvad er dit bedste køb? Jeg købte for nylig et rundt Ikeabord med trompetfod for 999 kroner til mit køkken og fire plasticstole i Bolia, som også har rund fod. Det er i hvid retrostil og er simpelthen genialt, når man har så lidt plads.

Hvad byder du uventede gæster? Jeg får ikke uventede gæster. Det sker i hvert fald ufatteligt sjældent. Jeg tror ikke, man gør det i min generation eller i mit miljø. Det var noget, som jeg gjorde meget i mine helt unge dage. Men ... Skulle det ske, kan jeg altid byde på en kop kaffe og et stykke chokolade.

Hvad står i din bogreol? God skønlitteratur, kogebøger, ordbøger og et fire binds leksikon.

Hvad hænger på dine vægge? Ikke særligt meget, for jeg har jo ikke så megen vægplads, men der hænger blandt andet et maleri af Malene Landgreen og et linoleumstryk af Palle Nielsen.

Hvordan slapper du bedst af derhjemme? Liggende i sofaen og ser fjernsyn.

Kirsten Hammann

43 år

København

Begyndte at skrive som 19-årig og kom siden på forfatterskole. Debuterede i 1992 med digtsamlingen "Mellem tænderne", og i 1993 udkom hendes første roman Vera Winkelvir.

Har udgivet fem romaner, en børnebog og en digtsamling og har modtaget flere priser og legater for sit forforfatterskab.

Har en kæreste.

Bor sammen med sin søn Andreas på ni år.

Guide: Kunsten at komponere et staudebed

19-05-2016: Af alle havens områder er staudebedet måske det, der giver haveejerne flest panderynker. Men det behøver nu ikke at være så svært. Læs artikel

Guide: Skyd foråret i gang

04-03-2016: Nu er foråret endelig kommet efter en lang vinterperiode. Det betyder, at de sovende skud på havens grene, og alle de små spirer under træer og i bede endelig er godt på vej. Læs artikel

Guide: Når haven går på standby

23-10-2015: Vi betaler grundskyld i alle årets 12 måneder, så det ville da være tosset, hvis vi kun kunne nyde haven i halvdelen af året. Her kommer nogle ideer fra min egen have til også at sprede glæde i de kolde måneder. Læs artikel

Guide: Vårens krukker i smukke opstillinger

27-04-2015: Foråret er over os! Endnu er det begrænset, hvad der blomstrer i haven, men vi kan supplere med charmerende krukker fyldt med velegnede, hårdføre planter. Læs artikel

Guide: Skab en smuk efterårshave

15-10-2014: Selv om sommeren er blomsternes højsæson, kan efteråret også blive en smuk tid i haven. Med få velvalgte midler er det nemlig muligt at skabe fine oplevelser netop nu. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...