Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Portvin til grillmad | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Portvin til grillmad

Grillmad er ikke det finere køkken, hvorfor det vil være spild af penge at drikke fin vin til.

Grillmad kræver power af vinen, hvorfor man kunne overveje at drikke portvin til T-bone-steaken eller til den marinerede kylling. Ofte er grillretter imprægneret med kraftige krydderier eller marineret i heftige dressinger med masser af sødme. Her evner en portvin at spille lige op med stort set hvad som helst. Server portvinen kølig og af tulipanformede hvidvinsglas. Vælg også den rigtige type portvin.

Grilles der oksekød, spareribs, lam eller kalv, så vælg en portvin med lidt tanninrygrad - Vintage Port eller Late Bottled Port (LBV) - og generelt kan vinen ikke være ung nok. Er det en ret med masser af sødme, måske fra en honning- eller sirupsmarinade, så vælg en Tawnyportvin, og det må gerne være en årgangsvin, altså en Colheita med tilpas sødme og krydderi.

Denne uges vintest rummer et strålende eksemplar af racen, nemlig Burmester Colheita 1997, der på tilbud fås til favørprisen 100 kr. og har opnået de seks eftertragtede udmærkelsesstjerner. Burmester Colheita 1997 vil være enestående god til eksempelvis grillet frugt, blot den er køleskabskold. At vinen er i særklasse til efterfølgende aftenhygge, gør den kun endnu mere attraktiv.

Burmester Colheita Port 1997

Portvin. 99,95 kr. hos Philipson Wine/www.philipsonwine.com, tilbud i uge 25.Frisk, velkrydret frugtnæse med karamel og valnødder og lidt vanilje. Veludviklet og med velproportioneret krydderi. Intens tawnysmag med stor fedme og god friskhed. Harmoni og charme. Rigtig vellykket.

Gancia Rosso

Italien. Sød, rød, mousserende vin, 9,5 pct. 49,95 kr. hos SuperBest i uge 25, normalpris: 69,95 kr.Let og ren hindbærnæse med moderat sødme, enkel aromaprofil og en del sødt krydderi. Smag med fed, sød frugt med medium syre. God som kold ledsager til frisk frugt. Let og ukompliceret aperitif.

Les Chenaies Rosé 2009

Antoine Ogier, AOC Lirac, Rhône. 49 kr. i Superbrugsen, på tilbud i uge 25, normalpris: 79,95 kr.Let og pænt ren hindbærnæse med en del krydderi og lidt tropefrugt. God fylde og diskret sødme i smagen. O.k. syrebalance og lidt mineraler. Pæn og anvendelig rosé.

Arthur Metz Riesling 2008

AOC Alsace, Frankrig, hvidvin. 36,95 kr. hos Fakta.Fed frugt af den lidt brede type i duften. Enkel vin med lidt blomsterkrydderi. Smag med bred frugt og med o.k. renhed. Enkel og med diskret frugtsødme og beskeden rieslingkarakter.

Montgras Quatro 2008

Colchagua Valley, Chile. 99,95 kr. hos Føtex, tilbud i uge 25 med 2 flasker for 119 kr.Kraftig vin med masser af solbær, sød engelsk lakrids og ristet egetræ. Solidt krydret frugtbaseret vin med kraftigt egetræspræg og rigeligt med bitterstoffer. Pæn og glat. Oversøisk bud på Bordeaux.

Alsur Tempranillo Cabernet Sauvignon 2008

Vino de la Tierra de Castilla, Spanien. 25 kr. hos Rema1000, på tilbud i uge 25, normalpris: 29,95 kr.Varm frugtnæse med ældre egetræ og et ret animalsk præg. Glat, venlig og enkel vin med begrænset tannin. Pænt frisk frugt, men så heller ikke så meget andet. Lille vin, men prisen er derefter.

Ugens vintip

Mousserende rødvin er sommerens nye aperitif. Mousserende vin er normalt hvidvine eller til nød roseer. Men Italien leverer faktisk indtil flere røde mousserende vine. De er næsten konsekvent søde og alkohollette (typisk 8-9 pct.) eller med andre ord beregnet mere som kølig aperitif end som madvin. Klassikeren er Lambrusco fra Emilia Romagna, men denne uges vintest har også et andet bud, nemlig Gancia Rosso fra Piemonte. En vin med diskret sødme og herligt lave alkoholprocenter, så måltidet kan indledes uden bedøvede smagsløg og overbelastet lever.

Anmeldelse: Ugens vin: Troværdighed fra Rhône

09-01-2012: Her er der mulighed for at få gode vinoplevelser til meget fornuftige priser. Læs artikel

Anmeldelse: Enkel madlykke på Nørrebro

28-11-2011: Manfreds og Vin er det nyeste kulinariske åndehul i den genopstandne Jægersborggade på Nørrebro i København. Og her serveres noget af Københavns billigste og mest velsmagende hverdagsmad. Læs artikel

Nyhed: Tysk vin er tilbage

19-09-2011: Årgang 2010 er en klassisk, ren og syrerig årgang. Køb de bedste og læg dem i kælderen. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Vinlandet Grækenland

14-02-2011: Grækenland har i århundreder ført en omtumlet eksistens. Det har sat spor i vinkulturen. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Et glas til en stille julestund

27-12-2010: Det er tid til en timeout efter julen. Her er nogle vine, hvis man vil forkæle sig selv. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...