Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Barolo for prisbevidste | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Barolo for prisbevidste

Barolo er en af Italiens mest berømte vine, og priserne er derefter. Barolo til under 100 kr. kan findes i supermarkederne, men kun alt for ofte er kvaliteten skuffende.

Der bliver let tale om tyndbenede vine med skarp garvesyre og ringe aromarigdom. Det er kun alt for nemt at lave skuffende Barolo, da nebbiolodruen kræver håndelag for at blive smagfuld og ikke blot et gys af skærende barsk garvesyre. Derfor var det en positiv overraskelse at smage Rema1000's Cantine Veglio 2005 til 69 kr. på tilbud.

Cantine Veglio Barolo er en helt igennem venlig vin, hvor der selvfølgelig er masser af solid garvesyrestruktur, men ikke mere, end at vinen er en glimrende madvin til stegt kød - gerne med lidt fedme. Frugten er både venlig, ren og tilpas rig til, at vinen er lettilgængelig, samtidig med at den giver et trofast udtryk for Barolos aromarigdom. En velkrydret vin, der sikkert kan bringe tankerne hen på Chateauneuf-du-Pape hos mange. Et rigtig godt køb.

Cantine Veglio 2005

DOCG Barolo, Italien. 69 kr. hos Rema1000 i uge 19. Normalpris: 89 kr.Varm og venlig blommefrugtnæse med kultiveret sødme, tobak og delikat træ. Detaljerig, kraftig og mundfyldende vin med intens og god tanninrygrad. Sødmefuld og superren frugt.

Les Chenaies 2009

Ogier, AOC Lirac, Rhone 14,5 pct. 44,95 kr. hos SuperBrugsen i uge 19. Normalpris: 79,95 kr.Ren, varm, mørk frugtduft med lettere animalsk præg. Sprød vin med pænt udviklet vanilje-egetræ. Poleret, ligetil og delikat. Fylde, saftighed og balance. Godt sammensat krydderi og pæn aromarigdom.

Rasteau 2008

Domaine du Trapadis, AOC Côtes du Rhône Villages. 79,95 kr. hos Erik Sørensen Vin/www.eriksorensenvin.dk. Tilbud med 6 flasker for 420 kr.Frisk blommefrugt med varme toner, peber og kaffebønne i næsen. Rank og tiltalende. Intens og frisk smag med frugt af stor styrke. Umiddelbar, detaljeret og behagelig vin med velafbalanceret krydderi.

Villa Cerro 2006

DOC Amarone della Valpolicella, Italien, 14,5 pct. 99,95 kr. hos Fakta.Mineralsk og frisk frugtnæse af moderat styrke. Diskret med lidt lakrids og god renhed. Stærk vin med mørk velafbalanceret frugt, modent egetræ og masser af blød tannin. Sødmefuld og charmerende.

Burmester 10 Year Tawny

Portvin. 79,95 kr. hos Philipson

Wine/www.philipsonwine.com. Tilbud i uge 19.Saftig og ungdommelig tawnynæse med pæn friskhed og godt nøddepræg. Dybde og vellykket trækrydderi. Dejlig mundfedme og masser af sund frugt med fint lille orangeskalskrydderi. Glimrende 10 års-type.

Golden Kaan Shiraz 2007

Western Cape, Sydafrika, skruelåg. 35 kr. hos Netto i uge 19.Animalsk og urtet, kulsort frugtnæse med masser af krydderi og et let brændt præg. Koncentreret vin med supertæt glat frugt, kraftig sødme og ganske meget syre. Enkel og ristet, men med pæn friskhed.

Ugens vintip

Kan man godt lide Rhône-vin, og vil man betale mindst muligt for den gode kvalitet, er det værd at smage nærmere på årgang 2008 fra det sydlige Rhône. 2008 er ikke nogen stor årgang, men leverer mange sunde vine med frisk frugt og solid tanninstruktur. Men 2008 er fanget mellem to kæmpesucceser, nemlig 2007 og 2009, der begge er grænsende til det mirakuløse. Derfor er det svært at sælge den beskedne lillebror 2008, hvorfor priserne er i bund, så der kan gøres mange gode køb. Men smag lige på vinen først.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...