Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Discountvin på magnumflaske | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Discountvin på magnumflaske

Nero D'Avola 2008 IGT Sicilia er ikke nogen stor vin, men til prisen er den fremragende.

En vin får først seks stjerner, når den leverer exceptionel kvalitet til prisen. Der stilles derfor vidt forskellige krav til en vin, der koster 40 kr., og til én, der koster 100 kr.

Denne uges vintest har en vin med seks stjerner - nemlig en Nero D'Avola 2008 fra Sicilien. Det er en vin, som Lidl sælger for 35 kr. på tilbud i uge 27 vel at mærke for en magnumflaske, der rummer 1.5 liter. Det giver en pris et pænt stykke under de 20 kr. for en normalflaske.

Nero D'Avola 2008 IGT Sicilia er bestemt ikke nogen stor vin, men den er sund, velstruktureret og velkrydret med solvarm frugt, en hel del egetræ. Den har dog en frelsende friskhed, der berettiger de seks stjerner - den lave pris taget i betragtning. Magnumflasker er desværre en sjældenhed i disse bag-in-box-tider, og flasken ser da også ganske imponerende ud på et middagsbord. Blindt skød jeg vinen til at koste godt 50 kr., så det er discount på første klasse.

Ugens vintip

Sauvignon blanc er en af de mest parfumerede hvidvinsdruer, og den bliver let kvalm af for mange aromaer, når den dyrkes varmt. New Zealand leverer flotte sauvignon blanc vine, hvor der både er superaromatiske tropefrugter og samtidig dejlig balance og renhed. Vil man hellere have kølig, stringent tilbageholdenhed, skal man vælge fransk sauvignon blanc fra Loire eller endda Bourgogne.

Nero D'Avola 2008, IGT Sicilia, Italien, magnumflaske 1,5 liter, 35 kr. hos Lidl i uge 27, normalpris 49,95 kr.Kraftigt krydret med en hel del egetræ og lidt lakrids. God mørk frugtduft med lidt solbær. Frisk og harmonisk vin med kontant og tilpas struktur og fin fylde. Sympatisk, om end lidt kort.

Sauvignon Saint Bris 2008, AOC Saint Bris, Bourgogne, hvidvin, 49,95 kr. hos Philipson Wine / www.philipsonwine.com, tilbud i næste uge.Elegant, køligt sauvignon blanc krydderi med rank citrus frugt og god mineralitet. Ren, spændstig og tiltalende. Nydelig og veldisponeret frugt med flot syre. Spinkel, men rigtig behagelig.

Shellback Sauvignon Blanc 2009, Marlborough, New Zealand, hvidvin, skruelåg,

39,95 kr. hos Kvickly i uge 27, tre flasker for 99 kr.Masser af tropefrugt med ananas, melon og passionsfrugt. Lidt for intens og parfumeret, men med pæn sprødhed og friskhed. Harmonisk smag og ganske lang og velsammensat eftersmag.

Dr Loosen Riesling 2009, Feinherb, Mosel, Tyskland, hvidvin, skruelåg, 10 pct., 69,95 kr. hos SuperBest, i uge 27 to flasker for 100 kr.Intens og blomstrende næse med rig ferskenduft. Frisk, kompleks frugt og markant, men kultiveret krydderi. Sødmefuld delikat og præcis frugt og tilpas syre. Sympatisk og aromatisk. Flot til thaikøkken.

Caliterra Tribute Shiraz 2007, DO Valle Colchagua, Chile, 97,95 kr. hos Bilka, i uge 27 to flasker for 138 kr.Intens blomme- og solbærfrugt næse med sød tobak og grønne krydderurter. Oversøisk Bordeaux-stil. Sund frisk frugt med masser af egetræ og pæn mineralitet. Stærk og blød, men en anelse anonym.

Roaix 2008, Chapelle St. Arnoux, AOC Côtes du Rhône Villages, 49,95 kr. hos SuperBest i uge 27, normalpris 74,95 kr.Spændende og personlig frugtduft med markant blomsterparfume, lidt medicin og sød engelsk lakrids. Smag med frisk, blodrig, mørk frugt med stor fedme. Tæt vin med pæn aromarigdom og længde.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...