Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: En greve i Chile | livsstil.guide.dk

Ugens vin: En greve i Chile

Baron de Rothschilds Los Vascos Cabernet Sauvignon 2007 er en kultiveret og detaljerig vin.

Der er lang vej fra Bordeaux til Chile, og ikke mindst når det gælder vinkultur. De oversøiske vine bliver ofte kritiseret for at være karakterløse frugtbomber med uhæmmet brug af egearomaer. Ikke desto mindre kan ingen benægte, at Chile og Argentina har nogle af verdens mest velegnede områder til vindyrkning. Hvordan kan det så være, at de oversøiske vine ofte er skuffende ens og kan savne personlighed og detaljerigdom?

En del af svaret ligger selvfølgelig i håndværket, da drueudvalget er det samme, som vi ser i de fineste Bordeauxer. Kloge franskmænd har derfor indset Sydamerikas uomtvistelige vinpotentiale og de storslåede muligheder ved at flytte fransk knowhow til Chile og omegn.

Domaines Barons de Rothschild er berømt for ultimativ kvalitet i Bordeaux, men holder sig heldigvis ikke for fin til at tage springet over Atlanten og indgår i flere oversøiske vinprojekter, hvor domænets kunnen hæver de oversøiske vines kvalitet markant. Et godt eksempel er Baron de Rothschilds Los Vascos Cabernet Sauvignon 2007, som kommer fra Colchagua Valley i Chile, men som ikke desto mindre bærer et markant præg af Bordeaux-elegance. Et vellykket forsøg på at forene to vidt forskellige vinkulturer. En helt igennem kultiveret og detaljerig vin, der kan fås hos Skjold Burne for 89,75 kr. og på tilbud til attraktive 120 kr. for 2 flasker. En spændende vin, uanset om man mest er til Bordeaux eller til Chile.

Los Vascos Cabernet Sauvignon 2007

Domaines Barons de Rothschild, Colchagua Valley, Chile. 89,75 kr. hos Skjold Burne, tilbud i april med 2 flasker for 120 kr.

Frisk, sammensat og aromarig frugt med kultiveret brug af egetræ. Vellykket smag med et Bordeaux-agtigt helhedspræg. Helstøbt, saftig og harmonisk.


Alsace Pinot Blanc Tradition 2008

Jean Baptiste Adam, AOC Alsace, Frankrig, hvidvin. 69,95 kr. hos SuperBest, tilbud i uge 15 med 2 flasker for 100 kr.

Krydret delikat frugtnæse med pæn styrke og godt Alsace-præg. Frisk og solid frugt i smagen, der er med god mundfylde, pæn balance, o.k. frugtsyre og pæn druefasthed.

Il Passo di Sabina 2008

IGT Rosso Veronese, Italien. 79,95 kr. hos Kvickly i uge 15, tilbud med 3 flasker for 100 kr.Næse med lidt ristede aromaer, varm, tobakket frugt og en del egetræ. Rank og tilbageholdende. Tæt, frisk frugtsmag med solid og god garvesyre. Ren og med pæn harmoni og saftig velkrydret eftersmag.

Burmester Colheita 1998

Portvin. 99,95 kr. hos Philipson Wine/www.philipsonwine.com, tilbud i næste uge.

Næse med mørk karameldomineret frugt med masser af ristede hasselnødder, orangeskal og puddersukker. Ungdommelig aromatisk frugt i smagen. Flot mundfylde og lang detaljeret eftersmag.

Sibaris Merlot 2008

Undurraga, DO Maipo Valley, Chile, 14,3 pct. 87,95 kr. hos Bilka, tilbud i uge 15 med 2 flasker for 98 kr.

Nydelig mineralitet og rank, delikat solbærfrugt med en hel del alkohol i næsen. Saftig og frisk smag med tæt frugt, rigeligt egetræ, tilpas struktur og ret bitter eftersmag.

Santa Carolina Chardonnay 2008

DO Valle de Casablanca, Chile, hvidvin.Solid krydret frugtnæse med pæn frugtkoncentration af fersken og melon. Kontant træpræg, god styrke, aromarigdom og renhed. Udmærket styrke med tilpas syre og charme. Ikke stor vin, men ren og tiltalende.

Ugens vintip

Alsaces hvide vine har nået deres verdensberømmelse ved at være lavet på én druesort: riesling, pinot gris eller sylvaner bare for at nævne nogle få. Alligevel er Frankrig i de senere år gået ny veje og har tilladt at blande druesorterne bl.a. for at blive mere konkurrencedygtig på prisen, der har været solidt stigende for de klassiske Alsace-vines vedkommende. Ved at blande druesorterne og måske udnytte druer fra mindre marker kan man lave glimrende hvidvin i et langt lavere prisleje. Rene, frugtrige og nydelige frokostvine, der alligevel afspejler deres nordlige franske oprindelse og derfor kan bære betegnelsen Alsace AOC.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...