Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Fine oversøiske bobler | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Fine oversøiske bobler

Casillero del Diablo Brut Reserva 2007 er en årgangsvin med karakter og rygrad til kun 49 kr.

Engang havde Champagne monopol på at levere mousserende hvidvin, hvis man gik efter den elegante friske og tørre stil og ikke ville nøjes med sød tysk sekt. Forretningen gik glimrende for franskmændene, og det tiltrak internationale konkurrenter, som gerne ville have deres del af kagen. Mange lande mente efterhånden, at man nok kunne lave tilsvarende boblevine, men til en helt anden pris. Det viste sig nu at være ganske svært at hamle kvalitetsmæssigt op med Champagne, og kun få steder i verden evner man at lave lige så gode mousserende vine. Norditalien er et af stederne.

Spanien er kommet godt med, og de spanske Cavaer er glimrende og prisbillige alternativer. I det seneste år er der også kommet masser af intern fransk konkurrence på bobleområdet, da der er dukket mange strålende Cremant-vine op - eksempelvis fra Alsace, Loire og ikke mindst Bourgogne og typisk til den halve pris af en basis-Champagne. De oversøiske lande har også blandet sig - ofte med lidt skumle resultater, hvis vi taler om Sydamerika. Men her er der klar fremgang at spore, og i Kvickly kan man smage en flot Champagne look-alike fra Chile, hvor det solide vinhus Concha Y Toro leverer Casillero del Diablo Brut Reserva 2007. En årgangsvin med karakter og rygrad til kun 49 kr. Flot på egen hånd, men især god som ledsager til et måltid.

Montgras Cabernet Sauvignon Cabernet Franc 2008

Central Valley, Chile, 14,5 pct. 50 kr. hos Netto i uge 16, tilbud med 3 flasker for 99 kr.

Glat solbærnæse med mørkt kultiveret krydderi. Pæn styrke og renhed. Smag med sød solbærfrugt med veldimensioneret krydderi, tilpas friskhed og o.k. struktur.

Terredavino Barbera DAsti 2007

DOC Barbera DAsti, Italien. 49,95 kr. hos SuperBest, tilbud i uge 16 med 3 flasker for 125 kr.

Lettere røget næse med en del ældre egetræ. Diskret, men med god aromarigdom. Velafbalanceret med ganske varm frugt. Glat, frugtig og frisk smag med delikat eftersmag.

Castillo de Penaranda Crianza 2007

DO Ribera del Duero, Spanien. 49,95 kr. hos Fakta.

Floral, næsten parfumeret frugt med sveskepræg og tung puddersukkersødme. Krydret og personlig. Kølig stil med markant tannin og meget rank frugt. Vin med en hel del træpræg og elegant frugt.

Postales del fin del Mundo Pinot Noir 2007

Patagonien, Argentina. 39,95 kr. hos Philipson Wine/ www.philipsonwine.com, tilbud i uge 16.

Modne røde jordbær med pæn friskhed og indarbejdet egetræ. God parfume, sødme og renhed. Intens og glat frugtsmag med udmærket tæthed og balance. Blød og saftig, men så heller ikke mere.

Padrone di Casa 2004

DOCG Brunello Di Montalcino, Italien. 79 kr. hos Rema1000 i uge 16. Normalpris: 99 kr.

Intens og aromatisk næse med modent egetræ af høj klasse. Stor kompleksitet og dejlig balance. Kunne lede tanken hen på god bordeaux. Glat og harmonisk smag med godt udviklet frugt. Helt igennem respektabel.

Casillero del Diablo Brut Reserva 2007

Concha Y Toro, Limari Valley. Chile. Mousserende hvidvin. 49 kr. hos Kvickly i uge 16. Normalpris: 89 kr.

Mineralsk citrusnæse med et touch appelsinskal. God styrke og pæn personlighed. Solid mundfylde, en del egepræg og masser af mineralitet. Styrke, tørhed, renhed og medium syre. Tiltalende madvin.

Ugens vintip:

Spanske vine med ordet Crianza på etiketten har gennemgået egefadslagring. Før man må skrive Crianza, skal vinen have en alder på mindst 3 år og have tilbragt minimum 6 måneder på små egefade, de klassiske Barriques, på 225 liter. I de mere fornemme vinområder som Rioja og Ribera del Duero er kravet dog hele 12 måneder på fad, så her får man en vin med et klart egepræg. Der findes også en endnu uofficiel betegnelse, nemlig Semicrianza, hvor fadlagringen er kortere, og egepræget derfor er mindre. Hvis man helt vil undgå eg, så se efter betegnelsen Joven.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...