Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Mousserende rosévin til maden | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Mousserende rosévin til maden

Den varme sommer har ført til et stærkt øget forbrug af mousserende hvidvin. Champagne er og vil altid være en rigeligt kostbar drik, desværre.

Men heldigvis har supermarkederne præsenteret os for et alternativ i form at et uhørt rigt tilbudsudvalg af mousserende vine: Cava, Spumante og adskillige franske Cremanter fra Alsace, Bourgogne og endda Bordeaux.

De hvide mousserende vine kommer i mange styrkegrader fra helt lette sprøde aperitifvine til kraftigt smagende madvine. Her kommer de lidt mere sjældne mousserende rosévine ind, og de er ofte fremragende som ledsagere til mad - endda til selv kraftigere kødretter og ikke mindst til den vanskelige sushi.

Det store spanske Cavahus Freixenet har en glimrende Rosado - egentlig en rosé, men en af de mere mørktfarvede af slagsen. Farven røber i dette tilfælde noget om vinens smagsstyrke, og den er ganske betragtelig. Freixenet Rosado er en på mange måder optimal madvin med sin renhed, friskhed og sin solide struktur. Rosadoen kan håndtere selv kraftige retter, og vær ikke bange for at lade den ledsage stegte kødretter. Et frisk og godt alternativ til den vanlige rødvin, og så er den til at betale - selv med standardprisen på 65 kr.

Freixenet Rosado Brut

Cava, Spanien, mousserende tør rosé, 64,95 kr. hos SuperBest.Intenst krydret næse med frisk rød frugt med dejlig mineralitet. Frisk og velstruktureret i munden og på samme tid tør og frugtig. Flot syrebalance, god styrke og fin renhed. Vellykket.

Apaltagua Envero Gran Reserva 2008

Colchagua Valley, Chile, 99,95 kr. hos SuperBest, tilbud i uge 33 med to flasker for 110 kr.Næse med grønne solbærblade, søde modne brombær og grønne krydderurter. Pæn styrke og god renhed, men lidt enkel. Velkrydret og behagelig omend temmelig anonym.

Xplorador Cabernet Sauvignon 2009

Concha Y Toro , Valle Central, Chile, 54,95 kr. hos Kvickly, tilbud i uge 33 med seks flasker for 159 kr.Elegant og mineralsk frugtnæse med rig aroma. Modent og flot integreret egetræ. Smag med præcis og delikat frugt med tilpas sødme. Harmonisk og med stor charme. Så glat, at det næsten gør ondt.

Rubesco 2006, Lungarotti

DOC Rosso di Torgiano, Italien, 94,95 kr. hos Føtex, tilbud i uge 33 med to flasker for 129 kr.Næse med masser af tobak og kølig blommefrugt. Kølig, kultiveret og personlig. Rank velstruktureret vin med saftig frugt, solid tannin og velafbalanceret træpræg. Glimrende madvin.

Cimarossa Merlot 2009

South Eastern Australia, skruelåg, 32,95 kr. hos LIDL, tilbud i uge 33 med seks flasker for 139 kr.Enkel, varm tobakket blommefrugt med ristede toner og en del ældre egetræ. Saftig frisk frugtsmag med solidt krydderi, kontant sødme og tilpas egetræ. Bør drikkes rigtigt kølig. Lille, men pæn vin.

Inalto 2007, Zio Edoardo

DOC Monferrato Rosso, Italien, 14,5 pct., 99 kr. hos Vinens Verden/www.wine.dkLakridset mørk frugtnæse med kultiveret træ og mærkbar alkohol. Ren, saftig og ganske spændende. Fed, sød mørk frugt og moderat tannin. Populær og letdrikkelig. Frugtbaseret, men karakterfuld.

Ugens vintip

  • Få er i tvivl om, at Barolo kommer fra det berømte italienske vindistrikt Piemonte, men Piemonte er stort og rigt på andre klassificerede vine. Ikke mange er derimod bekend med Monferrato, selv om det er Piemontes næststørste DOC-område. Monferrato står i skyggen af de mere velkendte Barbaresco, Langhe og Asti. Det er nu kvalitetsmæssigt ufortjent, da Monferrato er kommet godt med i de senere år, hvad denne uges Inalto 2007 er et fint eksempel på.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...