Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Naboen til Brunello | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Naboen til Brunello

Toscana er mest kendt for sine Chianti-vine, men regionen er rig på andre gode vine. Bevæger vi os lidt øst for det eksklusive Brunello di Montalcino, finder vi Montepulciano.

Montepulcianos mest berømte og dermed mest kostbare vin er Vino Nobile, der også er blevet udmærket med en DOCG-udnævnelse - rent faktisk Italiens første af slagsen. Mindre kan da også gøre det i form af lillebroren, der hedder Rosso di Montepulciano og er en basal DOC.

Ikke desto mindre kan Rosso di Montepulciano ofte konkurrere med Vino Nobile, når det kommer til kvaliteten. Rosso di Montepulciano er fremstillet på et minimum på 70 pct. af Chiantidruen sangiovese, men er tilsat indtil flere lokale druer såsom canaiolo nero og mammolo. Cantine Dei 2007 kan da heller ikke fornægte sit stilistiske slægtskab med god Chianti, men har en mere rig frugt og en større aromastyrke uden at sætte elegancen over styr. Cantine Dei er Toscana med stor charme og flot, bred madegnethed til eksempelvis klassiske italienske kødretter. 99 kr. hos www.wine.dk

Cantine Dei 2007, DOC Rosso di Montepulciano

Italien. 99 kr. hos Vinens Verden/www.wine.dkUng, rank, mørk frugt med nyt egetræ og masser af aromadetaljer. På samme tid elegant og stærk vin. Smag med kultiveret, kølig frugt og med solid tannin. Tæt, ren, sødmefuld og med dejlig længde. Ambitiøs og vellykket.

Eagle Crest Shiraz Cabernet Sauvignon 2009

Sydafrika, 14,5 pct. 3 liters bag-in-box. 99,95 kr. hos SuperBest på tilbud i uge 26. Normalpris: 135,95 kr.Varm, mørk, saftig brombærfrugt med lille ristet tone. Diskret sødmefuld og pænt krydret. Frisk frugtsmag og o.k. struktur med ganske meget frugtsyre, der ikke virker ordentligt indarbejdet i vinen. Lidt anonym, men i orden.

Lenz Moser Grüner Veltliner

Østrig, hvidvin. 58,95 kr. i Kvickly, tilbud i uge 26 med 3 flasker for 129 kr.Floral, sprød og parfumeret med tropefrugt og orangeskal og grapefrugt. God detaljerigdom. Aromatisk og elegant smag. Kølig og let. Harmonisk, charmerende og personlig. Rigtig alsidig madvin.

Feudo Monaci Primitivo 2008 IGT Primitivo Salent

Italien. 48,95 kr. hos Bilka, tilbud i uge 26 med 3 flasker for 99 kr.Næse med mørk, solvarm frugt og lidt egetræ, røg og lakrids. Smag med tæt sød frugt med pæn glathed og mørkt krydderi. Stor styrke og kraftig krydderi, men enkel.

Les Galets Rouge 2008 Château Mourgues du Gres, AOC Costieres du Nîmes

Rhône, 14,5 pct. 69,75 kr. hos Bichel Vine/www.bichel.dkMørk, ret træet blommefrugtnæse med medicin, lakrids og tobak. Pæn intensitet - rank og ren. Saftig, intens, ren frugtsmag med meget kontant tannin og pænt med frugtsyre og med lang personlig eftersmag.

Chablis 2008 Roland Bouchacourt, AOC Chablis

Bourgogne, hvidvin, skruelåg. 49 kr. hos Rema1000 på tilbud i uge 26. Normalpris: 59 kr.Enkel ferskenfrugtnæse med en del træ. Pæn styrke og godt med detaljer. Solid, frisk og kølig frugtsmag og god mineralitet. Ren, rank og tilbageholdende med sprød eftersmag. Syrerig og ren madvin til hvid fisk.

Ugens vintip

Brunello di Montalcino er Italiens dyreste vin, men også i Montalcino laver man en Rosso, der - om man så må sige - smager af fugl, og så til en fornuftig pris. Den hedder Rosso di Montalcino. Fadlagring er valgfri for Rossoen og er typisk på under ét år. Det giver en dejlig frisk frugt og en vin, der allerede i sin ungdom er drikkeklar. Det er en struktureret, men umiddelbar vin, der kan drikkes for sig selv. Den er også en oplagt ledsager til lettere kødretter, og den kan endda hamle op med tomatiseret pasta på grund af sin pæne frugtsødme. Rosso di Montalcino er tit et godt valg på restaurant både på grund af pris og sin store anvendelighed.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...