Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Nytår med lavt oktantal | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Nytår med lavt oktantal

Én af de nemmere spådomme er, at mange gerne vil gå forsigtigt til alkoholen, når vi først har passeret nytårsaften.

Nytåret har uden tvivl sat sig sine spor, hvorfor ugens vinspalte fokuserer på vine med lavt eller moderat alkoholindhold. Grænserne for det moderate har dog rykket sig mod det højere i de senere år: En alkoholsvag rødvin begynder i dag ved de 12,5 pct., hvad der var et ganske respektabelt spritniveau for blot 10 år siden. Men et lunere klima og forbrugerønsket om stærkere vin har domineret udviklingen: Vinproducenterne leverer gerne rødvine på 14 pct. eller mere og har succes med det.

Af samme grund ligger fokus for ugens vine definitivt på hvidvine. Mousserende vine er også gode kandidater, da de generelt har et moderat alkoholindhold og i øvrigt omgås tømmermænd på den venligst tænkelige måde, så man kan lægge nytårsaften bag sig på behageligste vis. Men en frisk riesling er også velegnet medicin til tunge hoveder. Moselvinen Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2007 er en herlig klassisk og veludviklet riesling, der på samme tid er let og aromatisk. Optimal til de lyse fiskeretter og med styrke og delikattese nok til at give én mod på det nye år.

Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2007

Mosel. Tyskland. 9,0 pct. hvidvin 98 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel - www.smv.dk i uge 1.Fornem kompleks og klassisk riesling med herligt udviklet petroleumspræg. Harmonisk vin med styrke og rigdom. Tilpas sødme og flot ren ekstraktrig frugt med intens og lang eftersmag. Karakterfuld vin.

Noble House Riesling 2009

Qualitätswein, Mosel, Tyskland skruelåg, hvidvin - 10,5 pct. - 52,95 kr. hos Føtex i uge 1 normalpris 65 kr. pr. flaske.Sødmefuld rieslingfrugt med pæn tæthed og god renhed. Velkrydret med fersken og abrikos. Ekstraktrig ren mundfrugt med tiltalende aromarigdom og en del sødme. Fedme, længde, fylde og tilpas druekarakter.

Cava B

Brut Pares Balta, Penedes, Spanien - 11,5 pct. - mousserende hvidvin 79,95 kr. hos Erik Sørensen Vin - www.eriksorensenvin.dk.Elegant duft med kontant krydderi med grønne urter og citrusfrugter. Let vin med dejlig renhed og moderat aromarigdom. Diskret, men velstruktureret og med pænt tæt frugt.

Sumarroca Brut Nature 2006 Gran Reserva

Cava, Spanien 11,5 pct. mousserende hvidvin 69,95 kr. hos Philipson Wine - www.philipsonwine.com tilbud i uge 1.Personlig næse med mineraler og kraftigt brug af egetræet. Saftig og solidt krydret med en del bitterstoffer. En elske-hade vin. Let og mineralsk med rigeligt ristet trækrydderi og en anelse enkel frugt.

Graspadolce Amabile DOC Lambrusco

Grasparossa di Castelvetro, Italien - 8,5 pct. - rød, sød mousserende vin 79 kr. hos Vinens Verden - www.wine.dk i uge 1.Diskret sødme og superung rød rabarberfrugt med karamelkrydderi. Frisk, charmerende og med bred appel. Sødmefuld frugtsmag med blød struktur. Aromatisk, letdrikkelig og umiddelbar.

Conegliano Valdobbiadeno Prosecco Superiore 2009

DOCG Spumante, Italien - 11 pct. - mousserende tør hvidvin 54,95 kr. hos Lidl.

Eksotisk frugtduft med en del bitterstoffer og lidt orangeskal. Pæn styrke og kraftigt krydderi. God sprød mundfylde og med kraftigt krydderi og diskret sødme. Sympatisk, uforpligtende vin til både aperitif og til mad.

Ugens vintip

Lambrusco - til aperitif

  • En god aperitif har kun beskeden alkoholprocent. Aperitiffen skal blot vække appetitten med friskhed og syre, der sætter gang i fordøjelsen. Langt de fleste aperitifvine er hvide, men prøv en rød mousserende Lambrusco, hvis gæsterne skal overraskes. Den er en vin med en hel del sødme, der går godt til lidt snacks f.eks. nødder eller røget kød før middagen. Og så er vi samtidigt nede i de helt lave alkoholprocenter typisk omkring de 8.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...