Find mere om:
Ugens vin: Vintage Port til kuppris | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Vintage Port til kuppris

Burmester Vintage 1997 viser hvorfor Vintage Port er en gudedrik.

Rolls-Royce-udgaven af portvin hedder Vintage Port. Der er tale om de bedste druer fra de bedste årgange behandlet med præcision og omtanke. Det er længelevende vin, der typisk først når sit højdepunkt efter 20 års lagring på flaske.

Det er netop den lange flaskelagring og den korte egefadslagring, der giver vintageporten sit lange liv og sin identitet: Vintage Port har masser af frugt, et hav af aromaer og en solid rygrad af garvesyre, der gør den til en vinoplevelse i verdensklasse.

Vintage Port er ikke blot fremragende til desserter og til et glas i utide, den er også exceptionel til mange oste - ikke mindst blå ost.

Flot til peberbøf

At den også er flot til en peberbøf, er en helt anden snak. Normalt koster Vintage Port på den gale side af 200 kr., men ugens hit - Burmester Vintage 1997 - fås i næste uge for kun 100 kr., som er et godt stykke under halv pris.

Burmester Vintage 1997 er drikkeklar efter et par nødvendige timer på karaffel. Så viser vinen den herlige kombination af sødme, frugt, kraft og et hav af delikate aromaer, som gør Vintage Port til en gudedrik.

Server den af tulipanformede hvidvinsglas.

Vistana Chardonnay, DO Valle Central, Chile. 3-liters-Bag-In-Box - hvidvin - 69 kr. hos Rema1000 på tilbud i uge 3. Normalpris: 99 kr.Frisk og blomstrende næse med næsten sauvignon blanc-aromarigdom. God intens sød ferskenfrugt, grønne urter og vanilje. Smag med fed bred frugt med pæn koncentration. Venlig, enkel og letdrikkelig.

Reserve de LAube Pére Anselme 2008, Syrah Merlot, VdP DOc, Sydfrankrig. 49,75 kr. hos Skold Burne. I januar 3 flasker for 120 kr.

Lettere rosinet frugt og kraftigt ældre fadpræg. Varm sødmefuld frugt. Glat vin med rigelige vaniljetoner og meget blød struktur. Mere Rioja end Sydfrankrig.

Quarterback 2007, McLaren Vale, Australien 15,5 pct. skruelåg 99,95 kr. hos H. J. Hansen / Vinspecialisten / Magasin Mad & Vin normalt 149,95 kr.Frisk ung solbærfrugt med ristet nyt egetræ og kraftigt krydderi med let animalsk præg. Smag med masser af fed blød frugt. Imponerende koncentration, markant sødme og integreret egetræ. Stor og kraftfuld vin.

Chateau Lamothe Bergeron 2004, Cru Bourgeois, AOC Haut-Medoc, Bordeaux. 69 kr. hos Føtex i uge 3.Røget solbærnæse med grønne urter og nyt egetræ. Smag med rank diskret frugt, veldimensioneret tannin og nydeligt egetræ. Saftig, ren og harmonisk. Bordeaux for Chilefans.

Cono Sur Carmenere 2008, Colchagua Valley, Chile. Skruelåg. 49,95 kr. hos Superbest. I uge 3 på tilbud med 3 flasker for 100 kr.Afrundet aromatisk, mørk frugtnæse og veludviklet egetræ med kaffebønne og vanilje. Modent helhedspræg. Glat, harmonisk og sammensat frugt med god tæthed og velvalgt egetræ.

Burmester Vintage 1997, Portvin, Portugal. 99,95 kr. hos Philipson Wine/ www.philipsonwine.com. Tilbud i næste uge.Intens næse med sprød rabarberfrugt, en del vaniljetræ, fin aromastyrke og delikat sødme. Glat sødmefuld smag med solid frugt. Venlig og med pæn smagsfylde, solid tanninstruktur og god saftighed.

Find den bedste vin til under 100 kr.Vinskribent og forfatter Niels Ehler bedømmer vinens pris i forhold til kvalitet og giver stjerner efter det for på den måde at guide dig frem til de bedste vintilbud i ugen, der kommer. Tilbuddene gælder fra mandag morgen.

Ugens vintip


Sådan dekanteres en Vintage Port

  • Vintage Port rummer typisk masser af bundfald, så flasken skal stå op en dag eller flere, før den åbnes forsigtigt.
  • Derefter hældes den langsomt over på en karaffel, hvor man har anbragt et stykke hvidt papir under karaflens hals.
  • Når man ser de første fnug af bundfaldet strømme gennem karaffelhalsen, stopper man omhældningen. De sidste rester vin kan filtreres gennem et kaffefilter.
  • Karaflen skal have en prop, da Vintage Port er følsom over for iltning og derfor kun holder få dage efter åbningen.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...