Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk.. | livsstil.guide.dk

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal.

Der er nu tegn i sol og måne på, at vinden er ved at vende for Spanien, så vineksporten atter vil komme op i omdrejninger.

Måske det er tæppebombardementet med glimrende spanske lavprisvine i stort set alle supermarkeder, der er ved at virke? Måske er det vindrikkerne, der gerne vil prøve noget nyt? Mange får en positiv vinoplevelse, når de forsøger sig med Spanien i stedet for de vanlige sydamerikanere.

Lidls solide udvalg

Lidl har indset mulighederne og har konstant haft et solidt udvalg af glimrende spanske dagligvine til bemærkelsesværdigt lave priser. Denne uges Riojavin Cepa Lebrel Crianza 2008 har områdets karakteristiske egedominans, men rummer samtidig sund og frisk frugt, der frelser helhedsindtrykket. Et godt og områdeautentisk vinkøb til små 39 kr.

Hold øje med Portugal

Hold også øje med Portugal, der stille og roligt er ved at genvinde markedsandele.

Landet har ufatteligt rige vintraditioner, men har stået kvalitetsmæssigt i stampe i over tyve år. Man er nu ved at vågne op, og mange steder opdaterer man teknik og vinstil, så den umådeholdne tannin tøjles, og frugten får langt bedre vilkår. Lur mig, om vi ikke kommer til at se en række glimrende og billige portugisere inden for det næste år eller to.

Indtil da er Ciconia Touriga Nacional Syrah Aragonez 2010 et udmærket køb til sine 45 kr. i Aldi. Her kan man smage klassisk portugisisk vinstil og også fornemme de lovende takter fra den ny kvalitetsudvikling.

Cepa Lebrel Crianza 2008

Fakta: DOC Rioja, Spanien

Pris: 38,45 kr. og i uge 16 seks flasker for 189 kr.

Forhandler: Lidl

Intens dyb frugtduft suppleret af ungt egetræ. God friskhed, pænt krydderi og en lettere oversøisk stil med saftig varm frugt. Frisk frugtig vin med solid og god tannin og udmærket fylde. Glat og harmonisk helhedspræg og med pæn længde.

Montgras Cabernet Sauvignon Merlot 2010, Limited EditionFakta: Colchagua Valley, Chile

Pris: 55 kr. i uge 16

Forhandler: Netto

Vinøs og sammensat solbærfrugt med tilpas krydderi, flot indarbejdet egetræ og kultiveret helhedspræg. Frisk, delikat og harmonisk. Sprød rank vin, der er karakterfuld, velstruktureret og aromatisk. Behagelig og vellykket.

Ciconia Touriga Nacional Syrah Aragonez 2010Fakta: Vinho Regional Alentejano, Portugal skruelåg

Pris: 45 kr.

Forhandler: Aldi

Veludviklet detaljerig næse med let ristede trætoner og afrundet blommefrugt. Intens smag med tæt aromatisk frugt med dejlig fylde, diskret sødme og veldimensionerede tanniner. Charmerende om end lidt aromatisk enkel.

Bold Vine Old Vine Zinfandel 2010
Fakta: Californien skruelåg, 14,5 pct.

Pris: I uge 16 79 kr. normalt 99 kr.

Forhandler: Kvickly

Saftig ung hindbær-jordbærfrugt med kontant sødme og ristet egetræ. Markant krydret i stil med oversøisk Pinot Noir. Blød tæt smag med marmeladepræg og stor aromarigdom. Kunne godt bruge mere struktur, men har masser af fylde og længde.

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Det ny Rioja

02-04-2012: Rioja arbejder hårdt for at genvinde det tabte. Det sker med kvalitet og fornuftige priser. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Bordeaux 2010: Det hele lykkedes

19-03-2012: Vinens gud tilsmiler i disse år Bordeaux i hidtil uset grad. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...