Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Ugens vin: Papvin for feinschmeckere | livsstil.guide.dk

Ugens vin: Papvin for feinschmeckere

De nye vinafgifter har været særligt hårde ved de billigste af bag-in-box-vinene.

Lavprissegmentet under de 100 kroner er stort set forsvundet, og der er dermed lukket op for også at stoppe de lidt bedre vine ind i papæskerne.

Netto har udnyttet dette til at lancere en ny rødvin på bag-in-box: Løgismose Rødvin (149 kr.). En vin der på papiret ikke har nogen særlige høj klassifikation, da den blot er rubriceret som fransk vin. Ikke desto mindre er det blevet til hele seks stjerner her i vintesten.

Nærlæser man teksten på boksen, viser det sig, at vinen kommer fra det meget lovende Rhônedistrikt Costieres du Nîmes. Området er berømt for at levere høj kvalitet til lav pris, og det er lykkedes i den grad i det aktuelle tilfælde.

Der står flere gode kræfter bag projektet ikke mindst vintjeneren fra Restaurant Kong Hans Kælder Thilde Maarbjerg. Det er blevet til en elegant og charmende sag lavet på en lykkelig blanding af Bordeaux- og Rhônedruer. En vin der først og fremmest udmærker sig ved en balance, akkuratesse og delikatesse, der er en langt dyrere vin værdig.

Det er en glat og forholdsvis let vin, der vil gøre sig bedst til fjerkræ og lyst kød og ikke mindst til traditionelle danske griseretter som kotelet og medisterpølse. Her er der en frikadellevin i særklasse og også en vin, der er dejlig at nyde helt for sig selv. Seks velfortjente stjerner.

Bolgheri 2009, Poggio Castagno

Fakta: DOC Bolgheri Rosso, Italien

Pris: 79 kr. i uge seks normalpris 89 kr.

Forhandler: SuperBrugsen

Frisk aromatisk duft med toner af kirsebær og diskret egetræ. God styrke, pæn dybde og fin renhed. Tæt glat frugtsmag med blød, men tilpas struktur. Velkrydret, velafbalanceret og med pæn personlighed og nydelig fylde.

Riesling 2010, Jean-Baptiste Adam

Fakta: AOC Alsace hvidvin, 12 pct.

Pris: 74,45 kr. og i uge seks to flasker for 110 kr.

Forhandler: SuperBest

Sprød, blomstrende og mineralsk citrusfrugt med lille tiltalende Rieslingpræg, udmærket aromarigdom og god styrke. Rank, velsmagende, velafbalanceret og med pæn detaljerigdom og fin syre. Sympatisk og vellavet.

Catena Malbec 2009, Bodega Catena Zapata

Fakta: Mendoza, Argentina

Pris: 99,95 kr. i uge seks

Forhandler: Philipson Wine/www.philipsonwine.com

Velafbalanceret kombination af frisk solbærfrugt, mineraler og egetræ opbygget efter Bordeauxopskriften. Harmonisk, delikat og sødmefuld vin med glat, sofistikeret frugt. Kræver masser af luft.

Løgismose Rødvin

Fakta: Fransk Bordvin 3 liter bag-in-box

Pris: 149 kr. i uge seks

Forhandler: Netto

Rank, velpoleret og flot opbygget frugtduft. Elegant, delikat og med moderat styrke. Saftspændt, men velafbalanceret vin med nydelig tanninstruktur og flot dimensioneret krydderi. Charmerende, lettilgængelig og ambitiøs på samme tid.

Find den bedste vin til under 100 kr.

  • Stjernerne er et udtryk for, hvor meget du får for dine penge. Det er vinskribent og forfatter Niels Ehler, der hjælper dig til det rette indkøb.

Anmeldelse: Ugens vin: Portugal ud af hængekøjen

28-05-2012: En ny vinstil gør de portugiske vine mere omgængelige og passer bedre til nutidens smag. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Viognier - en elegantier

14-05-2012: Vine på viognierdruen passer fint som aperitif, men går også til fiskeretter og kylling. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Når landsbyer er vigtige

30-04-2012: Rhône leverer til stadighed nogle af landets bedste vintilbud, og ofte er priserne attraktive. Distriktet er stort, og ønsker man gode vine i den billigere ende, kan man med fordel lære en række landsbynavne at kende. Læs artikel

Guide: Vælg en vinmenu til familiefesten

23-04-2012: Sådan kan familiefesten komme til at smage lidt af restauranternes tilbud på vinmenuer. Læs artikel

Anmeldelse: Ugens vin: Tiltalende spansk discount

16-04-2012: Spanien har været hårdt ramt af krisen, men nu vender det måske. Hold også øje med Portugal. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...